СБУ назвала ще дев`ять імен загиблих у Сирії найманців

СБУ назвала ще дев`ять імен загиблих у Сирії найманців "Вагнера"

Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила прізвища ще 9 найманців, які загинули у Сирії або померли від отриманих поранень.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Сьогодні СБУ додатково оприлюднює прізвища ще 9 найманців, загиблих або померлих від отриманих поранень, у томі числі іноземних громадян, а також групові фото бойовиків "Вагнера" напередодні знищення в САР:

Апостол В.І., 13.01.1988, мав подвійне громадянство РФ та Республіки Молдова, вбивав на території Чечні, учасник російських НЗФ в Україні;

Вертинський В.В., 13.06.1954, громадянин РФ, був діючим депутат Петропавлівської сільської думи Катайського району Курганської області від місцевого відділення всеросійської партії "Єдина Росія";

Соломатов С.В., 20.09.1990, громадянин РФ, близький родич російських музикантів з м. Москва – Валентина Соломатова та Юрія Андрійчука, належність до російських НЗФ в Україні, перевіряється;

Макаров С.Ю., 20.09.1984, громадянин РФ, учасник російських НЗФ в Україні;

Кутсарь А.В., 24.01.1984, громадянин РФ, вбивав на території Чечні, учасник російських НЗФ в Україні;

Баскаков Є.В., 01.01.1982, громадянин РФ, учасник російських НЗФ в Україні;

Ганчеров С.Г., 16.07.1992, громадянин РФ, належність до російських НЗФ в Україні, перевіряється;

Нуртдінов І.І., 20.02.1982, громадянин РФ, учасник російських НЗФ в Україні;

Багашев К.Ю., 11.12.1970, громадянин України, учасник російських НЗФ на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незважаючи на намагання російських спецслужб приховати, насамперед від російського громадянського суспільства, правду про масові втрати найманців ПВК "Вагнера", СБУ готова передати журналістам наявні докази їх загибелі в САР разом зі свідченнями рідних та близьких найманців.

У Службі безпеки додали, що найближчим часом оприлюднять додаткову інформацію про терористичну діяльність та втрати ПВК "Вагнера" з метою продовження викриття брехливості офіційних осіб РФ щодо відсутності російських "їхтамнетів" на території України і Сирії та донесення правди до світової спільноти про російські військові злочини.

Читайте також: СБУ ідентифікувала 206 найманців російської "групи Вагнера", які воювали у Сирії

Нагадаємо, 26 липня СБУ повідомила, що має інформацію про більше ніж 80 російських бойовиків ПВК "Вагнера", у т.ч. іноземних громадян, які загинули в Сирії внаслідок удару військ Коаліції у ніч з 7 на 8 лютого цього року. Було оприлюднено персональні дані 41 найманця.

Відразу після брифінгу СБУ російські спецслужби вдалися до безпрецедентних заходів для недопущення виходу "списку Вагнера" через ЗМІ РФ, включаючи прямі залякування російських журналістів та "зачистку" акаунтів загиблих найманців і членів їх сімей у соціальних мережах.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-