В Афганістані помер засновник екстремістської мережі

В Афганістані помер засновник екстремістської мережі "Хаккані"

Укрінформ
Засновник мережі «Хаккані», одного з найнебезпечніших екстремістських угруповань Афганістану, помер після тривалої хвороби.

Про це оголосив вранці 4 вересня союзник мережі "Талібан", повідомляє Радіо Свобода.

"Як йдеться в повідомленні талібів у Twitter, Джалалуддін Хаккані, син якого Сіраджуддін Хаккані тепер очолює екстремістську мережу і також є заступником лідера "Талібану", помер "після тривалої боротьби з хворобою", - пише видання.

Старший Хаккані протягом останніх десяти років був паралізований, зазначають ЗМІ. У 2015 році з’являлися повідомлення про смерть Хаккані через відсутність новин про нього упродовж кількох років.

Хаккані колись був міністром в уряді афганських талібів, які керували Афганістаном до вторгнення США в 2002 році, здійсненого після нападів у вересні 2001 року на Всесвітній торговий центр і Пентагон.

Читайте також: Сили НАТО в Афганістані отримали нового командувача

Того часу Хаккані встановив тісні зв'язки з арабськими екстремістами, зокрема з нині покійним лідером "Аль-Каїди" Осамою бен Ладеном, який заснував табори бойовиків в Афганістані, перш ніж втекти з країни у Пакистані через дії сил НАТО під керівництвом США.

Мережу "Хаккані" звинувачують у масштабних нападах в Афганістані, здійснених в останні роки, зокрема, в нападі у Кабулі в травні 2017 року, внаслідок якого загинули 150 людей.

США внесли мережу до списку терористичних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-