У празькій школі Земана зустріли червоними “трусами”

У празькій школі Земана зустріли червоними “трусами”

Укрінформ
У початковій школі ім. Масарика в Празі, де сьогодні на святковій лінійці був присутнім президент Чехії Мілош Земан, деякі батьки влаштували протест.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На знак незгоди з політикою Земана частина батьків причепила на лацкани значки із зображенням червоних трусів, які віднедавна стали символом протесту проти лідера країни. Батьки заперечують, що це була спланована організована акція. Один із батьків обізвав Земана і почав суперечку з його прес-секретарем. Сам Земан на запитання журналістів із цього приводу заявив, що нічого не помітив.

Під час спілкування з першокласниками Земан наполегливо радив їм читати паперові книги, а також подарував дітям книжки з поліцейськими казками, дерев'яні іграшки і солодощі.

Цього року в перший клас у Чеській Республіці зараховано 112 тис. дітей, що на 3600 менше, ніж минулого року. Загалом у початкових школах навчаються понад 940 тис. дітей, у середніх - трохи менше 400 тисяч, повідомили в Міносвіти Чехії.

Читайте також: Річниця "Празької весни": під посольством РФ у Чехії пройшла акція протесту

Нагадаємо, восени 2015 року активісти арт-гурту "Ztohoven"  вивісили над Празьким Градом - резиденцією чеських королів і президентів - гігантські червоні труси, демонструючи свою незгоду з політикою президента Мілоша Земана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-