У МЗС Македонії впевнені, що на референдумі підтримають перейменування країни

У МЗС Македонії впевнені, що на референдумі підтримають перейменування країни

Укрінформ
Міністр закордонних справ Македонії Нікола Дімітров впевнений, що співгромадяни схвалять угоду про перейменування, яка дозволить країні вступити в Європейський Союз та НАТО.

Про це він заявив інформаційному агентству IBNA, повідомляє Ekathimerini

"Я впевнений, що угода (про перейменування - ред.) буде прийнята нашими громадянами, тому що коли ми знаходимося на історичному роздоріжжі, ми приймаємо мудрі рішення", - сказав Дімітров.

Він також висловив впевненість в тому, що угоду схвалять як її прихильники, так і противники, адже вона є важливим кроком в історії країни та має багато вигод для держави.

Зазначається, що згідно з угодою між Скоп'є й Афінами колишня югославська республіка Македонія буде перейменована на Республіку Північна Македонія.

Читайте також: Грецький міністр звинувачує Македонію у порушенні угоди про перемейнування

Як повідомлялося, 30 вересня відбудеться референдум у Македонії, на якому громадяни повинні будуть відповісти на питання: "Ви за членство в ЄС та НАТО, схвалюючи угоду між Республікою Македонії та Республікою Греція?"

Суперечка щодо назви Македонії тривала з Грецією кілька десятиліть, в ході якого Афіни блокували для Скоп'є будь-які можливості інтеграції в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-