Грецький міністр звинувачує Македонію у порушенні угоди про перемейнування

Грецький міністр звинувачує Македонію у порушенні угоди про перемейнування

Укрінформ
Міністр оборони Греції Панос Каменнос звинуватив членів уряду Македонії у підриві прогресу у відносинах між двома країнами після підписання угоди про перейменування колишньої югославської республіки.

Про це він заявив на полях неформальної зустрічі міністрів оборони ЄС у Відні, передає Ekathimerini

"У четвер міністр оборони Греції Панос Каменнос звинуватив македонських чиновників у підриві прогресу у відносинах між двома балканськими сусідами, які підписали в червні угоду (про перейменування колишньої югославської республіки - ред.) для вирішення багаторічної суперечки", - йдеться у повідомленні.

Каменнос назвав заяви македонських високопосадовців, зокрема прем'єра й міністра закордонних справ країни, провокативними й розцінив посилання на "македонську" націю як порушення будь-якої угоди.

Таким чином грецький міністр відповів на виступ глави МЗС Македонії Ніколи Дімітрова у Європарламенті в середу, де він заявив, що громадяни його країни є македонцями, які розмовляють македонською мовою.

Читайте також: Стало відомо, скільки македонців підтримують перейменування країни

Як повідомлялося, 17 червня цього року Греція і Македонія підписали історичну угоду про зміну назви останньої після кількох десятиліть серйозної суперечки, в ході якого Афіни блокували для Скоп'є будь-які можливості інтеграції в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-