США відмовили палестинським біженцям у фінансовій підтримці

США відмовили палестинським біженцям у фінансовій підтримці

Укрінформ
США вирішили повністю припинити фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (UNRWA).

Про це заявила речниця Державного департаменту США Гізер Науерт.

“Адміністрація ретельно розглянула питання і ухвалила рішення, що США не робитимуть додаткових внесків до UNRWA”, - повідомила Науерт.

За її словами, мотивами цього рішення США стало небажання нести “дуже непропорційну частку тягара витрат UNRWA” та погані фіскальні практики й загальна бізнес модель агентства.

“Окрім бюджетного розриву та неспроможності адекватно й справедливо поділити витрати, основоположна бізнес модель та багаторічні фіскальні практики UNRWA, що полягають у безкінечному збільшенні кількості вигодонабувачів, не можуть бути підтримувані та давно перебувають у кризовому стані”, - наголосила речниця.

Читайте також: США відмовилися виділити Палестині $200 мільйонів допомоги

При цьому вона визнала, що відсутність американського фінансування та загальний поганий менеджмент UNRWA матимуть негативний вплив на становище палестинців, особливо школярів.

“Через це США активізують дискусію із ООН, іноземними урядами та міжнародними зацікавленими сторонами стосовно нових моделей та підходів, що можуть передбачати пряму двостронню допомогу від США й інших партнерів, спроможних надати палестинським дітям більш надійний шлях до кращого майбутнього”, - підсумувала Науерт.

Читайте також: Канада збільшує допомогу Палестині

Нагадаємо: минулого року було оголошено про рішення Адміністрації США суттєво скоротила - зі $125 млн до $60 млн - допомогу палестинській стороні у 2018 році, яка мала бути виплачена Близькосхідному агентству ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA). Нинішнє рішення повністю позбавляє агентство американського фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-