Дуда їде до Трампа: про що говоритимуть президенти

Дуда їде до Трампа: про що говоритимуть президенти

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда 18 вересня перебуватиме з офіційним візитом у США, де зустрінеться з главою Білого дому Дональдом Трампом.

Про це повідомив міністр канцелярії президента РП Кшиштоф Щерський.

“Президент разом з дружиною 18 вересня перебуватимуть з офіційним візитом у Вашингтоні... Програмою візиту передбачаються зустрічі віч-на-віч президентів, перших дам, пленарні переговори делегацій, а також спільна прес-конференція обох президентів”,- зазначив Щерський.

Крім того, передбачаються зустрічі президента у Сенаті США з американськими політиками, а ввечері Дуда організує у Вашингтоні прийняття з нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі.

Читайте також: Єврокомісія дала Польщі місяць на перегляд судової реформи

Як повідомив Щерський, темами переговорів президентів будуть питання безпеки, геополітики, польсько-американської співпраці у військовій сфері, союзницької співпраці у питаннях регіональної та глобальної безпеки. Дуда і Трамп обговорять також питання економічної співпраці, збільшення американських інвестицій в РП, а також можливості зростання товарообміну між обома країнами, зокрема і у сфері енергетики.

Міністр зауважив, що це буде перший офіційний візит Дуди до США за його президентську каденцію.

Щерський також поінформував, що у вересні президент Польщі буде у США двічі, оскільки через тиждень після офіційного візиту він візьме участь у черговій сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-