Nord Stream 2: Берлін невдоволений тиском США

Nord Stream 2: Берлін невдоволений тиском США

Укрінформ
США повинні на конкурентних засадах просувати свої інтереси, зокрема й в енергетичній сфері, а не шляхом накладення санкцій.

Позицію Берліна з приводу спроб Вашингтона перешкодити спорудженню газопроводу «Північний потік 2» укотре озвучив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, виступаючи у вівторок перед керівниками німецьких дипломатичних представництв за кордоном, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми не братимемо участь у дискусії щодо запобігання (будівництву - ред.) Nord Stream 2. Натомість ми підтримуємо Європейську комісію, яка саме в цей час намагається досягти угоди між Росією і Україною про довгострокове продовження транзиту природного газу через територію України», - заявив Маас.

Читайте також: Nord Stream 2 може розділити країни ЄС - радник Держдепу

Дипломат зазначив, що екстериторіальні санкції США відносно Росії загрожують торгівлі з ЄС. Він визнав, що Німеччина і Європа залежать від дешевих цін на енергоносії, щоб залишатися конкурентоспроможними на міжнародному рівні. Тому якщо США хочуть продавати більше зрідженого природного газу в Європі, це лише вітатиметься як «довгоочікуваний внесок» у енергопостачання та диверсифікацію поставок, однак «рішення про купівлю повинні ґрунтуватися на ціні, а не насаджуватися санкціями».

Глава німецького МЗС невдоволений також американськими санкціями щодо Ірану і новими тарифами проти Туреччини. Німецькі компанії мають серйозний бізнес у цих країнах і постраждають від санкцій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-