Nord Stream 2 може розділити країни ЄС - радник Держдепу

Nord Stream 2 може розділити країни ЄС - радник Держдепу

Укрінформ
Проект "Північний потік-2" - це загроза для безпеки в Європі, де вже сформувалась опозиція будівництву ПП-2, адже він може розділити країни ЄС та зробити їх ще більш залежними від російського газу.

Про це поінформував радник з питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту США Бенджамін Шмітт, повідомляє НАК «Нафтогаз України».

За словами Шмітта, в Європі сформувалась опозиція будівництву "Північного потоку-2", адже проект може розділити країни ЄС та зробити їх залежними.

"Цей проект для того, щоб отримати якісь важелі управління в Західній Європі та мати політичний вплив для того, щоб допомогти російським геополітичним цілям. Тобто, це фактично є російська кампанія проти Західної Європи", - сказав Шмітт. 

Читайте також: Рига: Nord Stream 2 збільшить залежність Європи від "домінуючого постачальника"

Як повідомлялося, очільник МЗС Великої Британії Джеремі Хант закликав Європейський Союз заблокувати проект "Північний потік-2", який підриває енергетичну політику ЄС.

Голова латвійського МЗС Едгар Рінкевичс також висловив побоювання, що проект Північний потік -2 "може підсилити залежність від одного домінуючого постачальника і маршруту доставки, а також суперечить принципам Енергетичного союзу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-