ДТП у Болгарії: водія звинувачують у загибелі 17 осіб

ДТП у Болгарії: водія звинувачують у загибелі 17 осіб

Укрінформ
Окружна прокуратура столиці Болгарії Софії пред'явила звинувачення водію пасажирського автобуса, що потрапив у ДТП, в результаті якого загинуло 17 осіб.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Згідно з матеріалами слідства, водій, який зараз проходить лікування у Софійській клініці імені Пирогова, перевищив швидкість, що і привело до трагічної ДТП: на дорожній ділянці, де сталася аварія, максимально допустима швидкість - не більше 40 км/год, тоді як швидкість автобуса складала близько 60 км/год. 

У рамках кримінальної справи група слідчих перевіряє також інші версії - технічна несправність автобуса, а також технічний стан дорожнього полотна. З цією метою в офісі фірми, яка займалася ремонтом дорожнього полотна, пройшло вилучення документів. 

Як повідомляв Укрінформ, велика дорожньо-транспортна подія сталася на одній з автомагістралей недалеко від столиці Болгарії Софії: на одній з небезпечних ділянок дороги перекинувся і впав у прірву пасажирський автобус. 

В результаті аварії, 17 осіб, у тому числі 13-річна дитина загинули, ще 27 отримали травми різного ступеня тяжкості. 

Читайте також: У Болгарії перекинувся автобус з туристами, 15 загиблих

За попередньою інформацією Дорожньої поліції, водій втратив управління над транспортним засобом, і автобус, що перекинувся, ударив ще чотири автомобілі, після чого впав у прірву і спалахнув. Під час аварії йшов проливний дощ. 

Згідно з рішенням уряду Болгарії, понеділок, 27 серпня був оголошений в країні Днем національної жалоби. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-