Трамп наказав приспустити прапор над Білим домом на честь Маккейна

Трамп наказав приспустити прапор над Білим домом на честь Маккейна

Укрінформ
Після втручання ветеранів президент Дональд Трамп дав розпроядження приспустити прапор США, що майорить над Білим домом, до тих пір, поки не буде похований сенатор Джон Маккейн.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

«Не дивлячись на наші розбіжності в стратегії і політиці, я поважаю служіння сенатора Джона Маккейна нашій країні», - сказано в заяві Трампа.

Президент велів приспустити прапори на всіх громадських будівлях і територіях США, військових постах, військово-морських базах і кораблях в знак поваги до пам'яті і довготривалої служби Джона Маккейна. Крім того, прапори приспустять в посольствах США та інших офіційних представництвах за кордоном.

Читайте також: Трампа не запросили на похорон Маккейна - NYT

Дональд Трамп віддав наказ приспустити прапори лише після критики найбільших об'єднань ветеранів США, які закликали президента проявити належну повагу, повідомляє BuzzFeed News. Трампа засудили за те, що прапор на Білому домі було приспущено лише половину дня 26 серпня в якості короткої данини Маккейну.

Трамп також попросив віце-президента Майка Пенса виступити на церемонії на честь Маккейна, яка пройде в Капітолії 31 серпня. На похоронах сенатора Білий дім представлятимуть міністр оборони Джеймс Меттіс, радник з національної безпеки Джон Болтон і глава апарату президентської адміністрації Джон Келлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-