Трампа не запросили на похорон Маккейна - NYT

Трампа не запросили на похорон Маккейна - NYT

Укрінформ
Президента США Дональда Трампа не запросили на похорон американського сенатора Джона Маккейна, якого не стало в суботу.

Про це повідомляє The New York Times.

"Два республіканці, ознайомлені з плануванням похоронної церемонії, сказали, що Джорджа Буша та Барака Обаму запросили сказати промову на похоронах Маккейна. Згідно з початковими планами має бути присутній і віце-президент Майк Пенс, але не президент Дональд Трамп, з яким сенатор неодноразово вступав у суперечку", - зазначається у повідомленні.

Родина сенатора розділяє його позицію, тому Трамп не був запрошений.

Як відомо, Маккейн не підтримував багато з починань президента США. Наприклад, зустріч з Володимиром Путіним в Гельсінкі Маккейн назвав "трагічною помилкою", до якої привели наївність Трампа і "його симпатія до автократичних лідерів".

Читайте також: Трамп відмовився називати сенатора Маккейна героєм - WP

У 2015 році Дональд Трамп заявив своїм виборцям в Айові, що не вважає сенатора героєм через те, що той шість років пробув в полоні у В'єтнамі. "Я поважаю людей, які не потрапляли в полон", - заявив тоді Трамп.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заблокував пропозицію речника Білого дому Сари Сандерс і керівника апарату Джона Келлі опублікувати офіційну заяву щодо смерті Джона Маккейна, в якій вони хотіли назвати сенатора героєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-