"Полювання" на мігрантів: уряд ФРН обіцяє справедливе розслідування

Укрінформ
У німецькому місті Хемніц, Саксонія, поліція затримала сирійця й іранця, підозрюваних у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть 35-річного німця.

Уряд Німеччини зі свого боку пообіцяв неупереджене розслідування інциденту і одночасно засудив "полювання" на мігрантів з боку правих екстремістів, що почалося за тим, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми не приймаємо безлади, полювання на людей іншої зовнішності, іншого походження або спроби розповсюдити ненависть на вулицях", - заявив у понеділок на брифінгу у Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт.

Поліція Саксонії вже затримала і почала розслідування проти двох підозрюваних у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень - сирійця і іракця.

У неділю в Хемніці (колишній Карл-Маркс-Штадт) було зафіксовано випадки переслідування мігрантів, а також нападів на представників правоохоронних органів. Правоекстремістське угрупування Kaotic Chemnitz скликало спонтанну демонстрацію в центрі міста, в якій взяли участь близько 800 людей. Причиною стала загибель від ножових поранень в ніч на неділю під час свята 35-річного німця. У колотнечі, що призвела до трагічного результату, брали участь, за повідомленнями, близько десятка іноземців різних національностей. За даними ЗМІ, затримано як мінімум двох учасників бійки – сирійця та іранця.

Зайберт назвав вбивство у Хемніці жахливим і пообіцяв, що поліція розслідує цей інцидент з усією ретельністю, а винних буде притягнено до відповідальності, як і повинно бути у правовій державі.

Читайте також: У ФРН підпалили трансформатори на залізниці, поліція не виключає саботаж перед G20

У соцмережах тим часом поширюються заклики до нових акцій.

До Хемніца стягують підкріплення з інших міст. Кореспондент Укрінформу спостерігала на автобані, що веде зі столиці до Хемніца, кілька колон поліцейських автомобілів з номерами Дрездена і Лейпціга. Правоохоронці не виключають відновлення безладів.

Фото: Harry Haertel, bild.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-