ЗМІ стало відоме місце останнього спочинку Джона Маккейна

ЗМІ стало відоме місце останнього спочинку Джона Маккейна

Укрінформ
Американського сенатора і найкращого друга України Джона Маккейна, який пішов з життя 25 серпня, поховають у столиці штату Меріленд Аннаполісі.

Про це повідомляє "The New York Times" з посиланням на джерела в Республіканській партії США.

"Прощання з Маккейном пройде в будівлі законодавчої асамблеї штату Арізони. Саме цей штат Джон Маккейн представляв в американському Конгресі впродовж 35 років", - йдеться у повідомленні видання.

Точна дата похорон поки не повідомляється. Зазначимо, з цим містом його пов'язувало навчання у Військово-морській академії, яку він закінчив у 1958 році.

Читайте також: Цінність боротьби. Яким буде світ після Джона Маккейна?

Нагадаємо: у липні 2017 року у політика діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

Джон Маккейн народився в сім'ї спадкових військових. І його батько, і його дід були чотиризірковий адміралами ВМС США. Обидва брали участь у боях Другої світової війни. Батько воював як офіцер-підводник, а дід брав участь у боях на Тихому океані.

Читайте також: Європейські політики та генсек НАТО відреагували на смерть Маккейна

Джон не змінив сімейної традиції і вступив до Військово-морськї академію США в Аннаполісі. У 1958 році, закінчивши академію, став офіцером військово-морської авіації.

Ветеран В'єтнамської війни, він був збитий радянською ракетою над Ханоєм в 1967, пробув у в'єтнамському полоні п'ять з половиною років і був випущений в 1973 році за умовами Паризької угоди.

Фото: bostonherald.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-