Секретні рахунки Піночета: суд конфіскує лише третину активів

Секретні рахунки Піночета: суд конфіскує лише третину активів

Укрінформ
Верховний суд Чилі прийняв рішення конфіскувати майно, що належало екс-диктатору Аугусто Піночету, на суму трохи більше 1,6 млн доларів. Таким чином, його сім'я збереже більшу частину активів, що належали йому.

Про це повідомляє DW.

Багаторічний судовий розгляд стосувався коштів, виявлених на таємних рахунках Піночета в американському банку Riggs, про яких стало відомо у 2004 році - за два роки до смерті екс-диктатора. 

"Туди надходили гроші самого Піночета, членів його сім'ї і родичів, а також найближчих співробітників. У 2005 році банк відкрив дані секретних рахунків і заплатив штраф у 16 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

У рамках розслідування цієї афери у Чилі у 2004 році були вилучені кошти і майно сім'ї Піночета на суму майже 4,9 мільйона доларів. У 2017 році апеляційний суд прийняв рішення повернути вдові і дітям екс-диктатора конфісковані кошти і майно.

Читайте також: У Чилі скасували повну заборону на аборти

Це рішення було опротестоване, і нинішній вердикт Верховного суду поставив крапку у тривалій суперечці. 

Крім того, суд повернув під варту трьох колишніх офіцерів, які, як передбачається, забезпечували безпеку активів Піночета за кордоном. Верховний суд Чилі засудив їх до 4 років позбавлення волі за звинуваченням у розкраданні державних коштів.

Аугусто Піночет прийшов до влади у Чилі в 1973 році внаслідок військового перевороту і правив країною по 1990 рік. Починаючи з 1998 року Піночет зазнав кримінального переслідування як за кордоном, так і у власній країні. Помер колишній диктатор у грудні 2006 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-