Трамп пригрозив податками у 25% на авто з ЄС

Трамп пригрозив податками у 25% на авто з ЄС

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп знову пригрозив обкласти європейські автівки 25-відсотковим податком попри обіцянку не вводити нові тарифи, поки обидві сторони не досягнуть прогресу в торгових переговорах.

Про це він заявив у Чарлстоні, штат Західна Вірджинія, повідомляє видання Politico.

"Ми збираємося накласти податок у 25 відсотків на кожен автомобіль, який надходить з Європейського Союзу", - заявив Трамп.

Адміністрація США вивчає питання про те, чи становлять імпортовані автомобілі загрозу нацбезпеці, а міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив на цьому тижні у вівторок, що розслідування, можливо, не буде завершено до виборів у Конгрес у листопаді.

Читайте також: США і Китай запровадили взаємні мита

Чиновники адміністрації президента США заявили, що Трамп усе ж має намір дотримуватися угоди, про яку він домовився в липні з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Йдеться про домовленість працювати над "нульовими тарифами, нульовими нетарифними бар'єрами і нульовими субсидіями на неавтомобільні промислові товари".

У понеділок у Вашингтоні відбулася зустріч чиновників ЄС і США для підготовки торгових переговорів у виконавчій робочій групі, яка до листопада має представити зміст і масштаб майбутньої торгової угоди.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-