Німецькі фермери отримають 340 млн євро допомоги через посуху

Німецькі фермери отримають 340 млн євро допомоги через посуху

Укрінформ
Німецькі фермери, господарства яких втратили до чверті врожаю і понесли втрати у виробництві тваринної продукції, можуть розраховувати на компенсацію у загальній сумі до 340 млн євро.

Про рішення, прийняте за підсумками наради чиновників і експертів, в середу повідомила журналістам міністр продовольства і сільського господарства Юлія Клекнер.

«Звичайно, федеральна влада не відшкодує всі втрати земель.... Компенсації будуть здійснюватися за принципом 50 на 50....З боку держави від 150 до 170 млн євро», - сказала міністр.

Вона перерахувала найбільш постраждалі землі Шлезвіг-Гольштайн (втрати 31% передбачуваної виручки), Бранденбург (27%), Саксонія-Анхальт (26%), Мекленбург-Передня Померанія (25%).

Читайте також: Уряд змінив порядок використання коштів для підтримки тваринництва

Раніше Німецький селянський союз говорив про те, що в 8 землях збитки становили близько 3 млрд євро і наполягав на компенсації мінімум в 1 млрд.

Допомогу отримають лише ті господарства, які опинилися на межі банкрутства. Пріоритет буде відданий тваринникам, які повинні закупити корми для свого поголів'я.

Тим часом фермери наполягають на підвищенні цін на свинину.

Нинішнє літо стало самим жарким і посушливим у ФРН за час ведення спостережень. Ситуацію оцінили як «погодні події національного масштабу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-