Афганістан не схотів переговорів із талібами у Москві

Афганістан не схотів переговорів із талібами у Москві

Укрінформ
Афганський уряд не надсилатиме делегацію на мирну конференцію в Москві, в якій планують взяти участь і представники радикального ісламістського руху "Талібан".

Про це повідомив Deutsche Welle речник Міністерства закордонних справ Афганістану. 

Речник відомства наголосив, що "ініціатором мирного процесу може виступати лише афганський уряд". З огляду на це, представники Кабула не братимуть участі в будь-яких зустрічах, котрі не проводяться під проводом самого афганського уряду, пояснив речник.

Раніше проведення в Москві переговорів з метою мирного врегулювання збройного протистояння між талібами та афганським урядом запропонували у МЗС РФ. Речник дипломатичного відомства Афганістану наголосив, що його країна підтримує добрі стосунки з Росією. Але проведення мирних переговорів можливе лише тоді, коли "на першому місці будуть інтереси Афганістану", наголосив він.

Читайте також: У Кабулі пролунали кілька вибухів у дипломатичному районі

Напередодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив, що представники руху "Талібан" планують взяти участь у мирній конференції в Москві.

Сама конференція запланована на 4 вересня. Для участі в заході Росія запросила 12 країн, у тому числі й США, але Вашингтон відмовився, нагадує інформагенція Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-