Пол Манафорт визнаний винним за вісьмома пунктами обвинувачення

Пол Манафорт визнаний винним за вісьмома пунктами обвинувачення

Укрінформ
Члени журі присяжних у суді Олександрії (американський штат Вірджинія) визнали колишнього голову передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта винним по 8 із 18 пунктів обвинувачення.

Як повідомляє Голос Америки, п'ять пунктів обвинувачення, пов'язані з податковими махінаціями, два – з порушенням банківського законодавства та один – з приховуванням рахунків в іноземних банках. Манафорт обвинувачується в наданні податковим органам неправдивих відомостей про доходи та у приховуванні інформації про офшорні рахунки.

По кожному з восьми пунктів обвинувачення 69-річному Манафорту загрожує тривалий тюремний термін.

Головне питання для багатьох – чи піде президент Трамп на те, щоб помилувати свого колишнього помічника або пом'якшити його вирок. Такий крок може мати для глави Білого дому серйозні політичні наслідки. Без втручання Трампа єдиною надією на пом'якшення вироку для Манафорта залишається співпраця з командою спецпрокурора Мюллера.

Справа Манафорта стала першою в розслідуванні Роберта Мюллера, яке було передано до суду. Спецпрокурор, який розслідує російське втручання в президентські вибори в США в 2016 році, висунув отвинувачення проти 32 чоловік і домігся 5 попередніх заяв.

Читайте також: ГПУ відкрила справу проти колишніх чиновників, причетних до "справи Манафорта"

Як повідомлялося, Пола Манафорта овинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади. Він працював політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича і отримав за це, за даними Роберта Мюллера, понад 60 мільйонів доларів. Манафорта підозрюють у тому, що він не вказав у своїй податковій декларації частина цих доходів і "відмив" в офшорах 30 мільйонів доларів.

Звинувачення Манафорту і його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули у жовтні 2017 року. Манафорта також обвинувачують в тому, що він, лобіюючи протягом декількох років інтереси екс-президента України Януковича і Партії регіонів, не був зареєстрований в США як "іноземний агент".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-