ЗМІ дізналися, що Ердоган збирається з візитом до Трампа

ЗМІ дізналися, що Ердоган збирається з візитом до Трампа

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган здійснить візит у США.

Про це повідомляє Oxu.Az з посиланням на турецькі ЗМІ.

"Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган здійснить візит у США", - йдеться в повідомленні.

За інформацією турецьких ЗМІ, візит відбудеться 25 вересня.

Як повідомляє Oxu.Az, у ході візиту турецький лідер візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН. Ердоган виступить з приводу ситуації в Сирії, міграційної кризи і структури ООН.

Зазначається, що нині уточнюється, чи зустрінеться Ердоган з президентом США Дональдом Трампом на тлі напруженості у відносинах між Туреччиною і США.

Як відомо, відносини між двома союзниками по НАТО - Вашингтоном і Анкарою - довгий час знаходилися в напруженому стані і загострилися протягом останнього місяця.

Читайте також: У Берліні сказали, про що домовилися Меркель і Путін

Американська сторона наполягає на безумовному звільненні пастора Ендрю Брансона, якого турецький уряд вважає пов'язаним з опозиційним лідером Фетхуллахом Гюленом і звинувачує в тероризмі. Вашингтон запровадив обмеження проти окремих турецьких чиновників, а президент Трамп особисто заявив про підвищення вдвічі тарифів на алюміній і сталь з Туреччини. Це, у свою чергу, призвело до різкого падіння турецької ліри.

У зв'язку з цим президент Ердоган заявив, що дії США "завдали удару" після двосторонніх відносин і досягли тієї точки, коли відновити їх майже неможливо.

Ердоган також закликав турків продавати долари і євро, щоб врятувати турецьку ліру.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-