В Італії назвали ймовірні причини обвалу мосту

В Італії назвали ймовірні причини обвалу мосту

Укрінформ
Ймовірними причинами обвалу автомобільного мосту в Генуї стали недоліки будівництва та погане утримування інфраструктурного об'єкта.

Про це повідомляє ANSA.

"Недоліки будівництва та погане утримання називаються причиною (обвалу мосту в Генуї - ред.). Між тим уряд намагається позбавити концесіонера Autostrade per l'italia, який контролюється компанією Atlantia, концесій щодо італійських автодоріг", - йдеться у повідомленні. 

За словами міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, ще у лютому пожежники повідомляли про дефекти в мості, а в квітні був навіть зафіксований зсув частини, яка обвалилася нещодавно.  

Як повідомлялося, 14 серпня в Генуї обвалилася частина автомобільного мосту: впали близько 40 автомобілів, внаслідок чого загинули 43 особи.

Італійський уряд на наступний день запровадив режим надзвичайного стану в Генуї терміном на рік, що дасть змогу виділити перші кошти на подолання наслідків зі спеціального фонду надзвичайних ситуацій - п'ять мільйонів євро.

Читайте також: Італія у вересні запустить у дію план щодо удосконалення інфраструктури

Почато розслідування щодо компанії Autostrade per l'Italia, яка обслуговувала міст.

18 серпня в Італії оголошено днем національної жалоби, цього самого дня в Генуї почалися похорони загиблих.

Міст Моранді побудували в кінці шістдесятих років минулого століття. Останнім часом на споруді проводилися ремонтні роботи.

За даними МЗС України, українських громадян немає серед загиблих. Водночас двоє громадян України потерпіли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-