Республіка Сербська остаточно анулювала звіт про Сребреницю

Республіка Сербська остаточно анулювала звіт про Сребреницю

Укрінформ
Уряд Республіки Сербської (автономної складової Боснії і Герцеговини) скасував звіт Комісії 2004 року, який визнавав наявність геноциду в Сребрениці в липні 1995 року, і вирішив створити власну комісію для розслідування тих подій.

Про це повідомляє N1 із посиланням на уряд Республіки Сербської.

«Для того, щоб повністю й чесно проаналізувати події в Сребрениці та регіоні в період 1992-1995 років та щоб посилити впевненість і толерантність серед населення Боснії й досягти повного примирення для сучасних та майбутніх поколінь, уряд Республіки Сербської створює незалежну міжнародну комісію, яка об’єктивно та безпристрасно визначить страждання всіх людей з району Сребрениці в роки останньої війни», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Поліція Сербії закрила “військово-патріотичний” табір із інструкторами-росіянами

При цьому уряд сербського ентітету доручив своєму МВС запобігти «присутності та діяльності будь-яких поліцейських сил на території Республіки Сербської».

Почалося це з того, що раніше в серпні президент боснійських сербів Мілорад Додик закликав переглянути офіційну поточну версію подій у Сребрениці.

Читайте також: Албанія відкриє кордон із Косовом у 2019 році - міністр

Як відомо, 11 липня 1995 року війська боснійських сербів зайняли місто Сребреницю на сході країни та знищили близько 8 тисяч боснійських мусульман чоловічої статі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-