Тегеран звинуватив США у підготовці політичного перевороту

Тегеран звинуватив США у підготовці політичного перевороту

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф у неділю заявив, що нова Група дій щодо Ірану при Держдепартаменті США, яка має на меті зміну політичного режиму в цій ісламській республіці, «зазнає провалу».

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву іранського міністра з нагоди 65-ї річниці перевороту в Тегерані, в результаті якого від влади був відсторонений націоналіст Мохаммед Моссадик.

«65 років тому США скинули обраний народом демократичний уряд Моссадика і відновили диктатуру на наступні 25 років. Нині «група дій» мріє про те ж саме через тиск, дезінформацію та демагогію. Але цього вже не повториться», - заявив очільник іранського МЗС.

Як відомо, держсекретар США Майк Помпео у четвер призначив вищого політичного радника Браяна Гука спеціальним представником у Групі дій щодо Ірану – для координації кампанії президента Трампа з тиску на Тегеран. 

Читайте також: Лондон не вийде з Іранської ядерної угоди, як того просили в США

Серйозне загострення в ірансько-американських відносинах розпочалося після виходу США із міжнародної ядерної угоди з Іраном і введення Вашингтоном нових жорстких санкцій проти цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-