Москва хоче більше німецької гуманітарної допомоги Сирії

Москва хоче більше німецької гуманітарної допомоги Сирії

Укрінформ
Москва розраховує, що Німеччина активніше підключитися до відновлення тих районів Сирії, які урядові війська відбили в опозиції.

Питання гуманітарної складової сирійської кризи порушується в ході переговорів канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна в передмісті Берліна в суботу ввечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо нарощувати й гуманітарну складову сирійського конфлікту, ...передусім, надання гуманітарної допомоги сирійському народові, допомагати тим районам, куди можуть повернутися біженці, які перебувають за кордоном», - сказав Путін.

При цьому він обмовився, що не має на увазі європейські країни, хоча і звідти могли б повернутися люди, але мільйони біженців у сусідніх з Сирією країнах – потенційно величезне навантаження на Європу. «Краще зробити все для того, щоб ці люди могли повернутися додому», - переконував президент РФ, додавши, що для цього треба зробити «елементарні речі» – відновити водопостачання, каналізацію, медицину. В цьому зацікавлені всі, в тому числі і Європа, вважає Путін.

Читайте також: Путін заявив, що не закриє "традиційний" транзит газу через Україну

Меркель також говорила про гуманітарну катастрофу, однак у контексті боїв в Ідлібі, де немає ніякого перемир'я. Німеччина, як член так званої малої групи, наполягає на просуванні політичного процесу. Мова йде про проведення конституційної реформи і можливі вибори. Берлін, підкреслила Меркель, підтримує роботу спецуповноваженого ООН Штефана де Містури.

Канцлер нагадала, що в умовах, коли у світі так багато конфліктів, на обох країнах лежить велика відповідальність щодо пошуку їх рішень, особливо на Росії, як постійному члені Радбезу ООН.

У ході переговорів, як повідомили Меркель і Путін, мова піде також про Ірані. Тут обидві країни згодні з тим, що треба всіма силами зберегти план дій щодо врегулювання Іранської ядерної програми.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-