Путін заявив, що не закриє

Путін заявив, що не закриє "традиційний" транзит газу через Україну

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина наполягає на збереженні ролі України як країни-транзитера в постачання російського газу в Західну Європу.

Про це вона сказала журналістам перед початком переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним у заміській резиденції німецького уряду Мезеберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В контексті України ми будемо говорити про транзит газу. З моєї точки зору, Україна повинна і тоді, коли буде «Північний потік-2», відігравати роль в транзиті газу до Європи», - заявила Меркель.

Вона висловила задоволення, що вдалося розпочати переговори з цього приводу між ЄС, Росією та Україною.

Путін вкотре заявив, що «Північний потік-2» є «виключно економічним проектом, і він не закриває можливості продовження транзитних постачань російського газу через територію України». Головне, додав він, щоб цей «традиційний» для Росії транзит відповідав економічним вимогам і був економічним у всіх сенсах цього слова.

Реалізація «Північного потоку-2», наполягає Путін, дасть змогу удосконалити європейську газотранспортну систему, диверсифікувати маршрути постачання і мінімізувати транзитні ризики, а також задовольнити зростаючий попит на енергоресурси.

Як повідомлялося, Україна виступає проти спорудження цього газопроводу через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії.

Читайте також: Меркель сподівається, що до навчального року встановлять перемир'я на Донбасі

Президент України Петро Порошенко впевнений, що "Північний потік-2" - це політичний проект, мета якого - завдати удару по Україні та багатьох інших країнах ЄС і НАТО.

Роботи зі спорудження газопроводу "Північний потік-2" у Німеччині розпочалися в травні 2018 року. Довжина трубопроводу з пропускною здатністю 55 мільярдів кубометрів газу за рік має становити 1220 кілометрів, він з'єднає російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-