Московський суд залишив Фейгіна без статусу адвоката

Московський суд залишив Фейгіна без статусу адвоката

Укрінформ
Російський юрист Марк Фейгін повідомив, що суд відмовив в апеляції на рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката.

Про це захисник написав у Facebook.

"Хамовнічеський суд відмовив мені у позові до Адвокатської палати міста Москви", - пише Фейгін.

Раніше Фейгін заявляв, що після відмови в апеляції і проходженні всіх інстанцій в російських судах він перенесе розгляд даного питання в ЄСПЛ. При цьому він буде апелювати до статті 40 Європейської конвенції та пріоритетного розгляду справи, щоб рішення питання не затягнулося надовго. Фейгін оцінює свої шанси на виграш справи в ЄСПЛ як високі.

Як повідомлялося, російського юриста Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовнічеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. Засідання в Хамовнічеському суді Москви проходили 5 та 31 липня.

Читайте також: Фейгін упевнений, що суд не поверне йому статус адвоката

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений як громадський захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-