іНа кордоні Молдови зафіксували вірус лихоманки Західного Нілу

іНа кордоні Молдови зафіксували вірус лихоманки Західного Нілу

Укрінформ
Смертельний вірус західно-нільскої лихоманки був виявлений в румунському повіті Ясси на кордоні з Молдовою, де в лікарню інфекційних захворювань були доставлені чотири пацієнти.

Інформацію про це підтвердили лікарі лікарні, а також в повітовому Управлінні охорони здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як повідомили лікарі лікарні імені Святої Параскеви, симптоми усіх чотирьох пацієнтів характерні саме для західнонільскої лихоманки.

Представники управління охорони здоров'я звертають особливу увагу громадян на необхідність використання захисних засобів від комарів, особливо це стосується любителів рибної ловлі на берегах Лозини і маленьких річок.

Відомо також, що в Румунії було зареєстровано вже 23 випадки захворювання на західно-нільську лихоманку. Один пацієнт у віці 70 років з повіту Галац помер.

Читайте також: На Балканах від лихоманки Західного Нілу померли 12 осіб

Як повідомляв Укрінформ, за останні три місяці вірус лихоманки Західного Нілу забрав дев'ять життів в Сербії, два життя - в Греції і одне - в Румунії.

Лихоманка Західного Нілу поширюється тільки через укуси комарів, а вірус, на думку фахівців, заноситься в Європу з Африки перелітними птахами. На Балканах це захворювання з'являється зазвичай у кінці травня - початку червня.

Фото: nova.bg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-