У Штатах католицькі священики понад 70 років гвалтували дітей - DW

У Штатах католицькі священики понад 70 років гвалтували дітей - DW

Доповідь
Укрінформ
Велике журі Пенсильванії опублікувало доповідь, в якій повідомляється, що понад 300 священиків-педофілів протягом понад 70 років гвалтували та чинили розпусні дії щодо дітей в шести єпархіях штату.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на доповідь великого журі - колегії присяжних, яка в США визначає обґрунтованість пред'явлення офіційних звинувачень.

"Більше тисячі неповнолітніх дітей в шести єпархіях американського штату Пенсильванія зазнали сексуального насильства з боку понад 300 католицьких священиків, починаючи з 1940-х років", - зазначається у повідомленні.

За даними журі, насправді число дітей може бути набагато більшим, оскільки частина документів втрачена, а жертви в більшості випадків побоювалися розголосу. За словами генерального прокурора Пенсильванії, за два роки розслідування було виявлено, що випадки педофілії покривалися високопоставленими представниками церкви в цьому штаті, а також на рівні Ватикану. В деяких єпархіях були проведені внутрішні розслідування та інформація про злочини була передана правоохоронцям, але так було не у всіх випадках. Попри деякі інституційні реформи, окремі лідери церкви значною мірою уникнули відповідальності, - йдеться у звіті великого журі.

Читайте також: Від Папи вимагають зняти австралійського архієпископа за потурання педофілії

У доповіді наведено імена сотні священиків, але деякі з них були вилучені через заяви про те, що оприлюднення цієї інформації порушує їхні конституційні права. Прокурори встановили, що майже в кожному випадку термін висування звинувачень вже сплив. Понад 100 священиків вже померли, багато з них також вийшли на пенсію або були звільнені. Влада висунула звинувачення лише двом служителям церкви, у тому числі одному священику, який визнав себе винним.

У червні 2016 року Папа Римський Франциск заявив, що єпископи, які відмовляються від розслідування випадків педофілії у своїх єпархіях, втратять своє місце. Боротьба з педофілією і "нульова толерантність" до неї є однією з центральних тем для Ватикану з моменту обрання Франциска у 2013 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-