Американський пастор у Туреччині подав апеляцію

Американський пастор у Туреччині подав апеляцію

Укрінформ
Американський пастор Ендрю Брансон, заарештований у Туреччині у грудні 2016 року, звернувся до суду із проханням звільнити його з-під домашнього арешту.

Про це повідомляє Reuters.

"Американський християнський пастор, який перебуває під судовим процесом у Туреччині за звинуваченням у тероризмі, знову звернувся до турецького суду із проханням звільнити його з-під домашнього арешту і зняти заборону на пересування", - йдеться у повідомленні.

В апеляційному документі йдеться, що суд має припинити будь-які незаконні політичні втручання та скасувати судовий нагляд над пастором.

Американський пастор Ендрю Брансон був заарештований у Туреччині у грудні 2016 року за підозрою у зв'язках із курдськими повстанцями та організацією мусульманського клірика Фетхуллаха Гулена, якого Анкара обвинувачує у невдалому військовому перевороті того ж року.

Читайте також: Туреччина бойкотуватиме електронні товари зі США

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала та міністра внутрішніх справ Сулеймана Соула, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтона Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ США у Туреччині.

Фото: KLCC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-