Ердоган закликав турків продавати долари і євро, щоб врятувати ліру

Ердоган закликав турків продавати долари і євро, щоб врятувати ліру

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав жителів своєї країни обмінювати долари і євро на національну валюту — турецьку ліру.

Про це повідомляє агентство Reuters

"Якщо під вашою подушкою є долари, діставайте їх. Якщо є євро, діставайте їх. Негайно несіть їх в банки і конвертуйте в турецьку ліру, і таким чином ми боротимемося у цій війні за незалежність і майбутнє", - сказав Ердоган.

Раніше у п’ятницю новий міністр фінансів Туреччини, зять Ердогана Берат Албайрак оголосив про новий економічний підхід, однак це мало допомогло турецькій лірі, яка перебуває у вільному падінні.

Як повідомляється, турецька ліра, яка цього року знецінилася на третину на тлі побоювань більш широкого контролю Ердогана над економікою, у п’ятницю подешевшала ще на 18% - найбільше з 2001 року. Це сталося на тлі заяви президента США Дональда Трампа про подвоєння митних тарифів на турецькі сталь і алюміній. 

Читайте також: Ердоган заявив, що США можуть втратити Туреччину як партнера

Наприкінці липня Трамп пообіцяв Туреччині "великі санкції" через затримання американського пастора. Оскільки реакції не було, минулого тижня США запровадили санкції, в тому числі проти голови Мін'юсту Туреччини Абдулхаміта Гюля і міністра внутрішніх справ Сюлеймана Сойлу. 

У цьому зв'язку Ердоган заявив, що дії США "завдали удару" по відносинах і досягли тієї точки, коли відновити їх майже неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-