Кількість постраждалих під час протестів у Румунії зросла до 440

Кількість постраждалих під час протестів у Румунії зросла до 440

Укрінформ
В результаті сутичок між учасниками мітингу протесту румунської діаспори в Бухаресті та органами правопорядку постраждали вже 440 осіб.

Про це передає інформагентство Agerpres.

Повідомляється, що серед постраждалих, 24 поліцейських.

Зіткнення між маніфестантами і представниками правоохоронних органів почалися після того, як поліцейські і жандарми спробували звільнити площу Вікторія перед будівлею уряду Румунії.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 10 серпня, в Бухаресті проходить багатотисячний мітинг проти правлячої в країні коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією. У мітингу беруть участь понад 110 тисяч осіб, які прибули до Бухареста з різних регіонів Румунії, а також з європейських країн - Норвегії, Голландії, Іспанії та інших.

Читайте також: Агресія щодо журналістів: у липні зафіксували найбільшу кількість нападів

Головна вимога протестувальників – не підривати основи незалежного правосуддя і не допускати до влади людей, у яких є проблеми з кримінальним законодавством. Маніфестанти вимагають також відставки уряду і проведення дострокових парламентських виборів.

Аналогічні заходи відбуваються у багатьох великих містах країни. Відомо також, що в даний час прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчиле, а також депутати парламенту перебувають у відпустці.

Фото: Realitatea.NET

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-