Чорногорія розшукує екс-агента ЦРУ за причетність до проросійського путчу - ЗМІ

Чорногорія розшукує екс-агента ЦРУ за причетність до проросійського путчу - ЗМІ

Укрінформ
Прокуратура Чорногорії видала міжнародний ордер на арешт колишнього агента ЦРУ Джозефа Ассада за його ймовірну причетність до невдалої спроби проросійського державного перевороту, який мав на меті заблокувати отримання країною членства в НАТО.

Про це повідомляє AP із посиланням на державне телебачення Чорногорії.

"У четвер (прокуратура - ред.) Чорногорії видала міжнародний ордер на арешт колишнього агента ЦРУ. На думку уряду, він ймовірно причетний до невдалої  спроби проросійського державного перевороту, який мав на меті заблокувати отримання країною членства в НАТО", - йдеться у повідомленні.

За інформацією державного телебачення Чорногорії, прокурори домагатимуться екстрадиції Джозефа Ассада, який є громадянином США єгипетського походження, за його участь в кримінальному угрупуванні, яке керувалося двома російськими розвідниками.

Читайте також: Чорногорія пропонуватиме громадянство в обмін на інвестиції

Як повідомляє AP, правоохоронці зацікавилися Ассадом, тому що його ім'я було згадане під час свідчень іншого екс-агента ЦРУ на судовому процесі щодо невдалої спроби перевороту. Ймовірно, Ассад був найнятий для розробки плану втечі для всіх підозрюваних у справі.

Сам Ассад відмовився надавати свідчення і заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Зазначається, що нині у Чорногорії триває судовий процес проти двох агентів спецслужб РФ та 12 інших осіб, більшість з яких серби, у зв'язку зі спробою невдалого перевороту під час виборів у жовтні 2016 року. За даними слідства, тоді підозрювані планували вбити тогочасного прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, увірватися до парламенту та захопити владу. Росіян судять заочно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-