Росія висилає грецьких дипломатів

Росія висилає грецьких дипломатів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ РФ вручило послові Греції в РФ Андреасу Фріганасу ноту у зв'язку з «недружніми діями Афін у липні» й оголосило про «дзеркальні заходи у відповідь», які полягають у висиланні дипломатів.

Про це повідомляється на сайті МЗС Росії.

"6 серпня у МЗС Росії було викликано надзвичайного й повноважного посла Грецької Республіки у Російській Федерації А.Фріганаса, де йому було вручено ноту, що інформує про прийнятих російською стороною дзеркальних заходах у відповідь на недружні дії Афін у липні ц.р. щодо російських дипломатичних співробітників і громадян", - сказано у повідомленні.

Раніше 11 липня Греція вирішила вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом через їхнє втручання у внутрішні справи країни. При цьому в Афінах заявили, що, незважаючи на хороші відносини з РФ, не мають наміру терпіти російське втручання, що загрожує національній безпеці країни.

Читайте також: Грецький міністр пішов у відставку після смертоносних пожеж

У свою чергу МЗС РФ пригрозив "дзеркальними заходами". 19 липня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про відміну його візиту у Грецію, який повинен був відбутися у вересні.

За даними ЗМІ, вислані російські дипломати фінансували протестуючі групи, що виступають проти угоди з Македонією про перейменування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-