Іран перед відновленням санкцій США отримав нові пасажирські літаки ATR

Іран перед відновленням санкцій США отримав нові пасажирські літаки ATR

Укрінформ
До Ірану за день до відновлення Вашингтоном санкцій проти Тегерана прибуло п'ять куплених у франко-італійської компанії ATR пасажирських літаків.

Про це повідомляє іранське державне агентство ІРНА.

"Сьогодні вранці в міжнародний аеропорт Тегерана Мехрабад для авіакомпанії Iran Air доставлено 5 літаків ATR 72-600. Вони прибули до іранського аеропорту після грандіозних випробувань у французькому місті Тулуза", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, компанія Iran Air підписала контракт на купівлю 20 пасажирських літаків ATR72 у франко-італійській компанії ATR після зняття міжнародних санкцій проти Ірану.

Читайте також: Іран хоче повернути США до ядерної угоди

Дотепер кількість доставлених до Ірану ATR72 досягла 13 штук.

Відомо, що після реалізації ядерної угоди іранський національний авіаперевізник Iran Air підписав контракти з французьким Airbus, американським Boeing і франко-італійським ATR для відновлення свого повітряного флоту, купивши 200 літаків.

Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід з угоди за іранською ядерною програмою, що накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій Радбезу ООН і обмежувальних заходів, які раніше вводили США і ЄС. Американський президент пообіцяв не лише повернути старі санкції, але і ввести нові, якщо Іран "вирішить втілити свої ядерні амбіції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-