Тіла убитих в ЦАР журналістів доставили в Москву

Тіла убитих в ЦАР журналістів доставили в Москву

Укрінформ
Тіла убитих в Центральноафриканській Республіці російських журналістів доставлені на батьківщину рейсом 1144 авіакомпанії Air France.

За даними онлайн-порталу FlightAware, лайнер приземлився в ніч на неділю в московському аеропорту Шереметьєво в 00:21 за місцевим часом, передає ТАСС.

Раніше Максим Шевченко - товариш одного із загиблих, Орхана Джемаля, повідомив, що тіла відправлять з Парижа вечірнім рейсом Air France, літак прибуде до Москви відразу після опівночі. За його словами, вранці тіла будуть доставлені в морг, інформує агентство.

"Відразу нам тіла не віддадуть для поховання, їх передадуть слідчим", - сказав Шевченко. Він також зазначив, що Слідчому комітету Росії на проведення експертизи буде потрібно не менше двох днів.

Похорон Орхана Джемаля, за попередніми даними, відбудуться 8 серпня, додав Шевченко. Прощання з журналістом пройде в Московській соборній мечеті.

31 липня стало відомо про вбивство в ЦАР російського журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва, які знімали там документальний фільм про роботу ПВК "Вагнера". Цей фільм був спільним проектом "Центру управління розслідуваннями" (медіа-проект, запущений Михайлом Ходорковським) і Расторгуєва.

Читайте також: Російські журналісти в ЦАР розуміли мову своїх убивць - ЗМІ

Як заявила у п'ятницю офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, посилаючись на перші результати слідчих дій, "росіяни зазнали нападу невідомих осіб з метою пограбування і при спробі чинити опір були вбиті".

Однак, за інформацією CNC, вбивці шукали щось інше, крім грошей. Так, коли вони хотіли подивитися вміст кишені одного з журналістів, той відмовився, і був застрелений перед його колегами.

Водій журналістів повідомив, що учасники злочину розмовляли мовою, яку добре розуміли журналісти.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-