На президента Венесуели під час параду скоїли замах

На президента Венесуели під час параду скоїли замах

Відео
Укрінформ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро був евакуйований в безпечне місце після кількох вибухів у повітрі під час військового параду, де він виступав з промовою.

Місцева влада класифікувала інцидент як терористичний напад, повідомляє американський центральний телеканал CNN.

"Президент Венесуели Ніколас Мадуро був евакуйований зі сцени під час виступу в Каракасі в суботу", - зазначається в повідомленні.

Він виступав з промовою в прямому телеефірі з нагоди 81-ї річниці Болівійської національної гвардії. Камери зафіксували момент, як його дружина разом з іншими, хто перебував на сцені, схвильовано подивилися вгору. Після цього на кадрах видно, як люди почали хаотично розбігатися.

Голова Національної асамблеї Венесуели Діосдадо Кабелло у Твітері назвав інцидент на військовому параді "терористичним нападом на президента та вище військове командування", звинувативши в нападі опозицію. Замах на Мадуро також підтвердив офіційний урядовий мовник Венесуели TeleSUR.

Віце-президент Венесуели Хорхе Родрігес пізніше виступив з телезверненням до народу на прохання Мадуро. Він пояснив, що мали місце вибухи в повітрі, причому вибухівка, очевидно, була доставлена до місця проведення параду дронами.

Родрігес також повідомив, що президент перебуває в безпеці та проводить зустріч з міністрами, а також командувачами військ Венесуели.

Читайте також: Президент Венесуели Мадуро склав присягу на новий термін

При цьому повідомляється, що під час інциденту на параді поранення дістали семеро охоронців, які були доставлені до лікарні.

Планується, що Ніколас Мадуро виступить зі зверненням до народу та розповість більш детально про інцидент на параді.

Як відомо, президент Венесуели Ніколас Мадуро, який править країною з 2013 року, 24 травня після спірного переобрання на пост глави держави, склав присягу на новий президентський термін. Однак, новий шестирічний термін перебування Мадуро на посаді глави держави офіційно починається лише 10 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-