Стала відома причина аварії вертольота з нафтовиками в Росії

Стала відома причина аварії вертольота з нафтовиками в Росії

Укрінформ
Причиною аварії вертольота з нафтовиками у Красноярському краю Росії стало його зіткнення із зовнішньою підвіскою другого вертольота.

Про це повідомляє прес-служба Росавіація.

"За попередніми даними, о 5 ранку за московським часом, два вертольоти авіакомпанії АТ "ЮтЕйр-вертолітні послуги" виконували зліт поблизу один від одного в районі Ванкорського нафтового родовища. Першим зліт здійснив вертоліт Мі-8 із зовнішньою вантажною підвіскою і без пасажирів на борту, другим зліт виконав екіпаж вертольота Мі-8АМТ з пасажирами - робітниками вахтових змін для їх доставки на нафтоперекачувальну станцію. За попередньою інформацією, після зльоту вертоліт Мі-8АМТ з пасажирами на борту з невстановлених причин зіткнувся із зовнішньою підвіскою вертольота з вантажем, внаслідок чого впав, розбився і згорів. Три члени екіпажу і 15 пасажирів, які перебували на його борту, загинули. Екіпаж вертольота без пасажирів скинув зовнішню вантажну підвіску і виконав посадку, екіпаж не постраждав", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: У Росії розбився вертоліт із працівниками нафтогазової компанії, 18 загиблих

Політ відбувався у простих метеоумовах, без опадів. 

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в Красноярському краю в районі Ванкорського родовища потрапив в аварію вертоліт Мі-8, загинули 18 осіб: три члени екіпажу і 15 вахтовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-