В аеропорту Гельсінкі загорівся пасажирський літак

В аеропорту Гельсінкі загорівся пасажирський літак

Укрінформ
В аеропорту Гельсінки-вантаа на злітно-посадочній смузі сталося займання літака, що готувався до вильоту до Праги.

Про це повідомляє газета Helsingin Sanomat.

«Літак знаходився на злітній смузі, коли в передній частині салону, ряди 6-7, був виявлений дим. Капітан дав команду на евакуацію, і пасажирів швидко вивели з літака. Перші рятувальні підрозділи Finavia опинилися на місці за лічені хвилини», - розповів пожежний Томмі Лухтаніємі, який відповідає за Центральний рятувальний відділ фінської області Уусімаа.

Читайте також: У Канаді за добу розбилися два літаки

У літаку було 135 пасажирів і п'ять членів екіпажу. Ніхто не постраждав. Хіба що деякі люди дістали невеликі подряпини і синяки під час евакуації. Інцидент стався близько 16.00. Після його закінчення провідний дослідник Центру розслідування нещасних випадків Ісмо Аалтонен дав на екстреній прес-конференції деякі пояснення: «Тривають технічні дослідження, вивчаються механізми і «чорні ящики». Джерело диму дотер не ясне. Системи літака на дим не зреагували. Також не було димового сліду з багажного відділення».

Вже до 20:00 ситуація була нормалізована. Рух повітряного транспорту в аеропорту повернувся до графіка. Продовжити свою подорож змогли навіть деякі з пасажирів вказаного рейса на Прагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-