У Франції вуличні домагання до жінок відтепер обійдуться до €750

У Франції вуличні домагання до жінок відтепер обійдуться до €750

Укрінформ
Французький параламент ухвалив закон, що запроваджує штрафи за вуличні домагання до жінок, зокрема непристойні викрики.

Про це повідомляє ВВС.

"Викрик непристойностей та інші форми вуличних домагань будуть розцінюватися французькою владою як правопорушення. За таку поведінку з винуватців може бути стягнений штраф у розмірі від 90 до 750", - йдеться в повідомленні.

За словами державного секретаря з питань гендерної рівності Франції Марлен Ш'яппа, матеріальна відповідальність буде грати роль "стримуючого фактору".

"Раніше вуличні домагання лишались безкарними, та тепер все зміниться", - впевнена вона.

Читайте також: Нові епізоди у справі Вайнштейна тягнуть на довічне

Як зазначається, приводом для ухвалення закону став скандальний інцидент з 22-річною французькою студенткою Марі Лагер. В кінці липня дівчина йшла вулицею у одному з районів Парижа, коли невідомий чоловік почав викрикувати на її адресу непристойності. Лагер крикнула йому "Замовкни!" - у відповідь той наздогнав її і сильно вдарив по обличчю.

Відео з камер спостереження, які зафіксували інцидент, швидко стали популярними у соцмережах та зібрали мільйони переглядів.

За даними Фонду Жана Жореса, з різними формами сексуальних домагань регулярно стикається значна частина французьких жінок: 50% опитаних зізналися, що час від часу вислуховують сексистські зауваження на свою адресу; 45% - що часто стикаються з "грубими жестами сексуального характеру" з боку чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-