Ассанж може піти з посольства Еквадору в Лондоні через погане здоров'я – ЗМІ

Ассанж може піти з посольства Еквадору в Лондоні через погане здоров'я – ЗМІ

Укрінформ
Ассанж, який більше 6 років переховується у посольстві Еквадору у Британії, може протягом наступних кількох тижнів залишити дипредставництво через погіршення стану здоров'я.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на двох осіб, обізнаних зі справою.

"Нещодавно стан здоров'я засновника WikiLeaks погіршився і очікується, що він добровільно відмовиться від самоізоляції у посольстві (Еквадору в Лондоні - ред.) протягом наступних тижнів", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, що Ассанжу після виходу з посольства загрожує арешт за порушення умов перебування під заставою у Лондоні. 

Зазначається, що протягом останніх місяців активізувалися перемовини на дипломатичному рівні між Еквадором та Британією щодо виселення Ассанжа із посольства в Лондоні.

Читайте також: Президент Еквадору не проти "виселити" Ассанжа з посольства

Минулого тижня президент Еквадору Ленін Морено заявив, що засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж, який більше шести років переховується у посольстві країни у Великій Британії, має залишити будівлю дипломатичної місії.

Ассанж перебуває на території посольства Еквадору у Лондоні з червня 2012 року, аби уникнути екстрадиції до Швеції, де розслідували справу за обвинуваченням його у сексуальних домаганнях і згвалтуванні.

Шведські прокурори закрили справу торік, однак щодо Ассанжа досі діє ордер на арешт у Великій Британії через несплату застави у 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-