ЗМІ: в Африці вбили російських журналістів, що знімали фільм про найманців

ЗМІ: в Африці вбили російських журналістів, що знімали фільм про найманців "Вагнера"

Укрінформ
У Центральноафриканській Республіці загинули журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко та режисер Олександр Расторгуєв, які знімали там документальний фільм про ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє телеканал "Дождь" із посиланням на два джерела у "Центрі управління розслідуваннями".

За словами одного зі співрозмовників, загибель знімальної групи підтвердили у місії ООН в ЦАР, а також місцеві держслужбовці. Росіяни були зупинені на блокпосту, стверджує джерело. Вони їхали зі столиці республіки Бангі до населеного пункту Бамбарі. Що саме сталося з ними далі, невідомо. Загиблих вже упізнали.

За даними Agence France-Presse, тіла трьох росіян знайшли за 23 кілометри від міста Сибю. Агентство зазначило, що російські журналісти були вбиті невстановленими озброєними людьми.

Документальний фільм про ПВК "Вагнера" був спільним проектом "Центру управління розслідуваннями" (медіа-проект, запущений Михайлом Ходорковським) та Расторгуєва.

Читайте також: СБУ ідентифікувала 206 найманців російської "групи Вагнера", які воювали у Сирії

Про присутність бійців ПВК "Вагнера" у Центральноафриканській Республіці раніше писали кілька ЗМІ, зокрема, "Новая газета". За отримання даного контракту, пов'язаного із охороною золотошукачів у Центрально-Африканській республіці, компанія, за даними ЗМІ, конкурувала із новою ПВК "Патріот", імовірно, пов'язаною із Міноборони РФ. Також повідомлялося, що у ЦАР має фінансові інтереси Євген Пригожин, наближений до президента Росії бізнесмен, відомий як "кухар Путіна".

ПВК "Вагнера" раніше була відома тим, що її найманці брали участь у війні на Донбасі та у Сирії. Служба безпеки України періодично оприлюднює імена найманців цієї російської компанії, у першу чергу тих, що воювали на сході України у складі російських незаконних збройних формувань.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-