У США починається суд над Манафортом

У США починається суд над Манафортом

Укрінформ
У вівторок у США починається суд над колишнім політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича та екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом. 

Його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади, повідомляє DW.

Засідання відбудеться в федеральному окружному суді Александрії в штаті Вірджинія. Очікується, що перший етап слухання триватиме три тижні. У вересні під час слухань у іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Головною темою слухань 31 липня будуть не ймовірні російські зв'язки Манафорта, а його ухилення від сплати податків та неправомірно отримані статки. Члени журі розглядатимуть фотографії, що доводять придбання ним автомобіля марки Mercedes-Benz, дорогого одягу та антикваріату, килимів й витворів мистецтва.

Манафорта обвинувачують в ухиленні від сплати податків в період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента Януковича, які він нібито відмивав через офшори. За даними спецпрокурора Роберта Мюллера, Манафорт отримав за роботу на колишню українську владу 60 мільйонів доларів. Після того, як Янукович в 2014 році втік з України, дохід Манафорта різко впав.

Розслідування зосереджено на консалтинговій роботі Манафорта в Україні і лише коротко торкається його участі в президентській кампанії. Мюллер планує викликати на засідання 35 свідків. Окрім того, свідчитиме колишній партнер Манафорта лобіст Рік Гейтс.

Читайте також: Манафорт заробив в Україні $60 млн – розслідування Мюллера

Обвинувачення Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу було висунуто в жовтні 2017 року. В обвинувальному висновку зазначалося, що Манафорт впродовж кількох років лобіював інтереси тодішнього президента України Януковича та Партії регіонів, не будучи зареєстрованим у США в якості "іноземного агента", а також був причетний до відмивання коштів, ухиляючись від сплати податків.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-