Президентські вибори у Зімбабве: про

Президентські вибори у Зімбабве: про "рішучу перемогу" заявляє лідер опозиції

Укрінформ
Лідер опозиції Зімбабве Нельсон Чаміса заявив про свою "рішучу перемогу" на президентських виборах, що відбулися 30 липня.

Про це повідомляє DW.

Він зазначив, що його партія "Рух за демократичні зміни" отримала результати голосування з 10 тисяч виборчих дільниць.

"Рішуча перемога... Ми спрацювали надзвичайно добре", - написав він у Twitter, додавши, що готовий сформувати наступний уряд.

Читайте також: У Зімбабве намагалися підірвати президента

Офіційні результати виборів ще не оголошені, це має відбутись 4 серпня. У перегонах брали участь 23 кандидати, у тому числі чинний президент країни 75-річний Еммерсон Мнангагва, висунутий правлячою партією "Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт" (ЗАНУ-ПФ). Він обійняв посаду президента після відставки Роберта Мугабе, що правив країною з 1983 року. Перед виборами Мугабе відмовився підтримувати створену ним ЗАНУ-ПФ та дав зрозуміти, що голосуватиме за опозиційного кандидата.

Офіційні спостерігачі повідомили, що явка під час голосування склала близько 75 відсотків, а на багатьох дільницях спостерігались черги.

В минулому році в Зімбабве стався путч після того, як Мугабе відсторонив від посади віце-президента Еммерсона Мнангагву, щоб наступним президентом країни змогла стати дружина Мугабе Грейс. В листопаді Мугабе був зміщений військовими і поміщений під домашній арешт. 21 листопада він пішов у відставку, щоб уникнути імпічменту, процедура якого розпочалася в парламенті. Умовою угоди з військовими стали гарантії недоторканності, а також довічно гарантовані житло, персональна охорона, пенсія та медичні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-