Речник Ердогана назвав умову для гарних відносин зі США

Речник Ердогана назвав умову для гарних відносин зі США

Укрінформ
Речник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана заявив у суботу, що Вашингтон та Анкара можуть врятувати свої відносини після того, як президент США Дональд Трамп висловив турецькій стороні погрозу санкціями.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву речника турецького президента Ібрагіма Каліна для проурядової газети Daily Sabah.

«Наші відносини можуть бути врятовані та покращені, якщо адміністрація США всерйоз сприйматиме безпекові виклики Туреччини. Президент Трамп може мати добрі наміри щодо відносин з президентом Ердоганом та Туреччиною. Це, безсумнівно, буде взаємним, якщо відносини базуватимуться на взаємній повазі та спільних інтересах», - йдеться в заяві Каліна.

Читайте також: Туреччина жорстко відповіла на погрози США ввести санкції

Як відомо, відносини між Вашингтоном та Анкарою останнім часом погіршилися, зокрема, через американську політику щодо Сирії, яка підтримує місцевих курдів, і відмову Америки видати Туреччині ісламського проповідника, звинуваченого в організації невдалого перевороту в 2016 році. Також нагадаємо, що Трамп пригрозив Анкарі санкціями в разі ув’язнення американського пастора Ендрю Брансона, якого судять в Туреччині за звинуваченнями в тероризмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-