Мігранти з Африки “висадилися” на іспанський пляж із туристами

Мігранти з Африки “висадилися” на іспанський пляж із туристами

Укрінформ
Більше 30 незаконних мігрантів, яких переслідував поліцейський човен, висадилися на іспанський пляж перед очима відпочивальників.

Як повідомляє Reuters, щойно причаливши до берега, мігранти скинули рятувальні жилети та почали тікати.

“Мігранти висадилися на пляж поблизу міста Таріфа, пересікши Гібралтарську протоку - вузьку смугу води, яка відділяє Марокко від континентальної Європи і яка стала ключовим маршрутом для мігрантів”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Боснії хочуть розгорнути армію для захисту від мігрантів

Агентство уточнює, що переважну більшість прибулих становили молоді чоловіки.

Reuters додає, що цього року до ЄС прибуло 55 тисяч незаконних мігрантів, що більш, ніж удвічі менше, ніж за аналогічний період 2017-ого.

“Іспанія, однак, нещодавно обійшла Італію як найбільш популярний пункт прибуття мігрантів. До розташованої на Піренейському півострові країни цього року приплили 17 тис. шукачів притулку, що вдвічі більше, ніж минулого року”, - пише Reuters.

Читайте також: Орбан хоче, аби Євросоюз створив нову комісію щодо мігрантів

Нагадаємо: у четвер більше 600 африканських мігрантів прорвалися через укріплену прикордонну огорожу до північноафриканського іспанського анклаву Сеути, який з трьох сторін оточений Марокко. Мігранти використали циркулярні пили, спеціальні ножиці та молоти, аби прорізати огорожу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-