Вихід з НАТО: Сенат хоче стримати Трампа законом

Вихід з НАТО: Сенат хоче стримати Трампа законом

Укрінформ
 Чотири американські сенатори розробили двопартійний законопроект, який не дасть президенту США Дональду Трампу можливості вивести країну з НАТО без попереднього схвалення американського Сенату.

 Про це повідомляє The Washington Post.

 "У четвер четверо сенаторів розпочали здійснювати заходи, аби запобігти, щоб президент Трамп вивів США з НАТО без попереднього схвалення Сенату. Такі заходи є спробою стримати президента у перекручуванні американської політики щодо Росії", - йдеться у повідомленні.

 Запропонований законопроект передбачає, що американському президенту потрібно буде заручитися підтримкою двох третин голосів у Сенаті для виведення США з Альянсу.

 Зазначається, що законопроект підписали представники комітету Сенату з міжнародних відносин республіканець Корі Гарднер і демократ Тім Кейн, а також голова комітету Сенату зі Збройних сил республіканець Джон Маккейн та демократ Джек Рід.

Так, за словами одного зі співавторів документа Маккейна, необхідність ухвалення відповідного законопроекту є нагальною через неналежне ставлення Трампа до найближчих союзників США.

 "На жаль, неналежне ставлення президента Трампа до наших найближчих союзників спричинило сумніви щодо зобов'язань США перед трансатлантичним альянсом та цінностям в обороні. Цей законопроект потрібно терміново ухвалити, аби жоден президент не зміг вивести США з НАТО без згоди Сенату", - зазначив Маккейн.

Читайте також: Помпео заявляє, що КНДР досі виробляє паливо для ядерної бомби

 Як повідомлялося, співголови Українського Кокусу в Конгресі США конгресмени Марсі Каптур, Сенді Левін й Брайан Фіцпатрик засудили "догідливу" росіянам поведінку Трампа та закликали його реагувати разом із союзниками по НАТО на агресію РФ у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-