Подарований Путіним Трампу м’яч може мати жучок - ЗМІ

Подарований Путіним Трампу м’яч може мати жучок - ЗМІ

Укрінформ
Футбольний м’яч, який президент РФ Володимир Путін подарував Дональду Трампу під час зустрічі у Гельсінкі цього місяця, може містити прослуховуючий пристрій.

Про це пише Bloomberg.

“Подарунок від президента Путіна президента Трампу у вигляді футбольного м’яча минулого тижня, викликав хвилю попереджень (лише частина з яких були жартівливими), що сувенір може мати жучки”, - йдеться у статті.

Читайте також: Трамп відклав зустріч з Путіним на наступний рік

Bloomberg зазначає, що у м’яч дійсно вбудований спеціальний передавальний пристрій.

“Виявилося, що попередження не були повністю помилковими. Позначки на м’ячі доводять, що він містить чіп із маленькою антеною, яка передає сигнал на довколишні телефони”, - стверджується у матеріалі.

Цей передатчик був вбудований у м’яч розробниками із компанії “Адідас” і дає змогу фанатам отримати доступ до спортивних мультимедійних даних.

“Хоча позначки доводять наявність чіпа, із наявних фотографій неможливо визначити, чи був він замінений на шпигунське обладнання, чи взагалі увесь м’яч був підроблений і лише зовні нагадує фабричну модель “Адідас”, - пише Bloomberg.

Читайте також: У Конгресі США не хочуть бачити Путіна, якщо його запросить Трамп

Агентство додає, що у компанії “Адідас” відмовилися коментувати, чи могла Росія перепрограмувати вбудований чіп.

“Щонайменше один хакер довів, що теоретично, подібні датчики можуть бути запрограмовані на здійснення атаки на телефон”, - пояснює Bloomberg.

Натомість, у Білому домі запевнили, що належним чином провели усі перевірки подарунку. “Подальші безпекові процедури ми не коментуватимемо”, - сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-