У Конгресі США не хочуть бачити Путіна, якщо його запросить Трамп

У Конгресі США не хочуть бачити Путіна, якщо його запросить Трамп

Укрінформ
Керівництво американського Конгресу не запрошуватиме президента РФ Володимира Путіна виступити перед зібранням, якщо він таки прибуде з візитом до Вашингтона за ініціативи глави Білого дому Дональда Трампа.

Про це заявили в суботу спікер Палати представників і лідер республіканців у Сенаті, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Безумовно, ми не будемо надсилати йому (президенту Путіну – ред.) запрошення виступити на спільному засіданні", - зауважив спікер Палати представників Пол Раян у відповідь на пряме запитання журналістів.

Він уточнив, що виступати перед американським Конгресом є прерогативою союзників.

Зі свого боку, лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконел підкреслив: "Спікер (Пол Раян – ред.) і я дали чітко зрозуміти, що Путін не буде запрошений до Капітолію". Він також висловив занепокоєння втручанням РФ у виборчий процес у Сполучених Штатах.

Читайте також: Постпред США в ООН: РФ ніколи не будуть нашими друзями. Це факт

Як повідомляв Укрінформ, після зустрічі в Гельсінкі 16 липня президентів США і Росії, в Білому домі підтвердили, що Дональд Трамп запросив Володимира Путіна до Вашингтона, щоб "розвинути" конструктивний діалог. За інформацією обох сторін, візит російського лідера до американської столиці може відбутися восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-