В Ефіопії заарештували

В Ефіопії заарештували "пророка", якому не вдалося воскресити мертвого

Укрінформ
В Ефіопії заарештували чоловіка, який називає себе пророком, після того як йому не вдалося воскресити мертвого людини.

Про це повідомляє BBC.

Гетайаукал Айеле відвідав сім'ю, яка оплакувала родича Білая Бифту, загиблого в аварії кілька днів тому. Гетайаукал, що в перекладі означає "Бог знає", пообіцяв повернути до життя померлого, зіславшись на історію воскресіння Лазаря Ісусом.

Так званий пророк наказав вирити могилу, розкрити труну, після чого він ліг зверху на труп і кілька разів голосно прокричав "Білай, прокинься!"

Процесу намагався перешкодити працівник церкви, на території якої знаходилося кладовище, але присутні його прогнали.

Читайте також: Пожежа на шахті в ПАР забрав життя п'ятьох гірників

Спроба воскресіння, відеозапис якої розійшлася в соцмережах, виявилася безуспішною. Гетайаукал виліз з могили, констатував, що зробити нічого не можна, і спробував втекти. Однак родичі, які мовчали до того моменту, прийшли в лють і не дозволили йому піти. Сім'я померлого накинулася на Гетайаукала і почала його бити.

Читайте також: Google запустить у Кенії "повітряний" інтернет

Від людського гніву його врятувала поліція, яка незабаром приїхала на місце інциденту. Але неприємності відбувся пророка на цьому не закінчилися. В Ефіопії наруга над мертвими є злочином. Гетайаукал, медик за професією, був затриманий і доставлений в поліцейську дільницю, повідомив Бі-бі-сі представник місцевої поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-