Польські журналісти закликають РФ звільнити Сенцова, Сущенка та інших політв’язнів

Польські журналісти закликають РФ звільнити Сенцова, Сущенка та інших політв’язнів

Укрінформ
Асоціація польських журналістів (SDP) закликає російську владу звільнити Олега Сенцова, а також інших українських політв'язнів, зокрема кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це йдеться в заклику SDP, опублікованому у п’ятницю.

“Асоціація польських журналістів закликає російську владу негайно звільнити Олега Сенцова — українського режисера і кінопродюсера з Криму, якого засуджено на підставі сумнівних доказів на 20 років колонії”, - йдеться в заяві SDP.

Як підкреслює польська журналістська організація, Сенцов розпочав голодування 14 травня, вимагаючи звільнення 64-х українських політв’язнів, які утримуються в Росії.

Читайте також: Сенцову потрібне термінове медобстеження: Денісова написала Ягланду і Міятович

“Одним із цих в’язнів є український журналіст Роман Сущенко, звільнити якого неодноразово закликали міжнародні журналістські організації, зокрема й SDP”, - наголошують в організації.

Як зазначається, єдиними доказами проти Сенцова, на підставі чого його засуджено, є свідчення інших осіб, здобуті під тортурами. Судовий процес проти нього розпочався через кілька місяців після арешту, під час якого від перебував у Московському слідчому ізоляторі, де його били і піддавали тортурам. Як звертає увагу SDP, він ніколи не визнавав своєї провини.

“Асоціація польських журналістів підтримує протест Олега Сенцова, вимагає його звільнення і надання йому можливості повернутися додому, де на нього чекають дружина і двоє дітей”, - наголошується у зверненні SDP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-